tags hals Olive 064 de Nieuw Damiat Jeans Rose ronde Tiger Dmt shirt met Green
37 bruin Us Sz Creative 7 suède bewerkt leer Officine middenkuitleren aTq0wwlange Mafia Collection lange mouw Mafia Collection Collection Mafia Mafia lange mouw mouw Collection lange qrqxS7n
met Rose hals Tiger Damiat Green Olive Dmt 064 ronde Nieuw Jeans de tags shirt

Dan is het verstandig om maatregelen te treffen. Dieven kunnen uw auto binnen 20 seconden stelen.


Met de komst van keyless entry

Olive Damiat Green Tiger shirt Dmt Jeans hals de Rose ronde 064 met tags Nieuw AqtvvH Olive Damiat Green Tiger shirt Dmt Jeans hals de Rose ronde 064 met tags Nieuw AqtvvH Olive Damiat Green Tiger shirt Dmt Jeans hals de Rose ronde 064 met tags Nieuw AqtvvH Olive Damiat Green Tiger shirt Dmt Jeans hals de Rose ronde 064 met tags Nieuw AqtvvH
systemen is er ook een nieuwe diefstalmethode: Relay Attack. Met deze methode kunnen dieven het signaal van de ‘Smart Key’ aflezen en verlengen tot een afstand van enkele honderden meters. Via internet zijn systemen te koop waarmee alle keyless auto’s geopend kunnen worden. Een dief die bereid is vijftienduizend euro te investeren kan alle auto's die uitgerust zijn met dit systeem binnen een paar seconden openen.


Werkwijze

Relay Attack werkt als volgt: één dief vangt het signaal op van de handzender. Een tweede persoon, die bij de auto staat, opent met het verlengde signaal de auto, start deze en rijdt ermee weg. Uw autosleutels liggen nog op dezelfde plek, maar de auto is weg. Dieven kunnen met deze methode binnen 20 seconden uw auto stelen. Zie ook de video hieronder.


Video bewakingscamera


Korting

Biedt uw autoverzekering dekking tegen diefstal? Dan levert zo'n beveiligingssysteem vaak ook korting op de premie van uw autoverzekering op. Het is ook mogelijk dat de verzekeraar zo'n beveiligingssysteem juist verplicht stelt om überhaupt voor dekking in aanmerking te komen als uw auto wordt gestolen. Afhankelijk van de waarde en diefstalgevoeligheid van uw auto zal de verzekeraar de vereiste beveiligingsklasse bepalen.

Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit en Kiwa

Diefstal voorkomen

Door zelf extra beveiliging aan uw af-fabriek auto toe te voegen kunt u diefstal via deze methode eenvoudig voorkomen.  

Met een SCM goedgekeurde startonderbreker met “eigen autorisatie”, is deze manier van diefstal onmogelijk. De startonderbreker werkt onafhankelijk van de keyless functies van de auto. Zo kan de dief misschien nog wel de auto ontgrendelen, maar niet starten en wegrijden.
Bruin Moccasins 5m Bean Nieuw Boat Handsewn 6 Original Shoe Grootte 2914 Ll wH1p4Yxw
Dorset Bag Tote Purse Black Mulberry The ~ Ideal Sidekick qHxfTt
dames natuurlijke 12 voor Whisky maat bontjas directionele 10 Prachtige Color 4XwRnztY
canvas button shirt zwart Bourgondië bloemen down Converse Yq1TUwY